Garanti BBVA Bankası EFT saatleri

Kısaltması EFT olarak bilinen elektronik fon transferi farklı bankalar arası gerçekleştirilen ödeme ve transfer işlemlerinin bütünüdür. EFT sistemi ülkemizde Türkiye Cumhuriyeti merkez Bankası kontrolünde 1992 yılında kurulmuştur. Hangi banka müşterisi olsanız da EFT işlemi ile bankalar arasında TL aktarımı gerçekleştirebilirsiniz.

Aynı banka üzerinden gerçekleştirilen para transferleri havale olarak gerçekleştirilirken farklı bankalar için EFT sistemi kullanılması zorunludur. Ancak havale işlemlerinde farklı olarak EFT işlemleri belirli tarih ve saat aralığında gerçekleştirilmesi gerekir. Havale işlemlerinde saat sınırlaması bulunmazken EFT işlemlerinde müşterisi olduğunuz bankanın EFT saatlerine riayet etmeniz işlemlerin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için önemlidir.

EFT İşlemi Ücretli Mi?

EFT işlemleri gönderim saatleri içerisinde müşterisi olduğunuz bankanın şartlarına göre ücret tarifesi alınır. 1946 yılında Ankara’da kurulan özel sermayeli banka olan Garanti Bankası 2019 yılından itibaren garanti bbva markası ile faaliyetlerini sürdürüyor.

Bankacılık alanında gerçekleştirilmesi mümkün olan tüm işlemlerin kolaylıkla yapılabildiği Garanti BBVA Bankası EFT işlemlerinin bedeli limit aralıklarında belli ücretler karşılığında gerçekleştirilmesine mümkün hale getiriyor. Toplum ihtiyaçlarına yönelik olarak sürekli gelişim gösteren organizasyon yapısı ile hizmetlerini sürdürüyor.  Yurtiçi ve yurtdışı EFT işlemlerini Garanti BBVA Bankası üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. İşlem ücretleri belli dönemlerde bankanın belirlemiş olduğu limit oranlarına göre değişkenlik gösterir.

EFT Hangi Saat Arasında Yapılır?

garanti bbva paramatik bankamatik adres guncelleme nasil yapilirGaranti BBVA Bankası üzerinden EFT işlemi gerçekleştirmek isteyen kişiler 8:00-17:15 aralarında para transferini gerçekleştirebilirler. Bu saatler dışında EFT işlemleri bir sonraki iş gününde gerçekleştirilmek üzere işleme alınır. EFT ücretleri de saat aralığı ve transfer edilecek para limiti göz önünde bulundurularak ilgili banka tarafından belli dönemlerde güncellenir. EFT işlemlerinde banka ve sigorta muameleleri vergisinin de içinde yer aldığı belli kesinti oranları doğrultusunda işlem gerçekleştirilir. Bu kesintiler gelir idaresi başkanlığına ilgili banka tarafından aktarılır.

EFT saatleri dışında verilecek olan talepler banka tarafından kayda alınır Ve bir sonraki iş günü bu transfer işlemlerini gerçekleştirir. Transferin gerçekleşebilmesi için banka hesaplarının transfer işlemi için uygun olması önemlidir. Blokeli veya transfer için gerekli Limite sahip olmayan hesaplardan EFT işlemi gerçekleştirilemez.

EFT Nasıl Yapılır?

EFT işlemleri banka şubeleri veya mobil bankacılık üzerinden rahatlıkla gerçekleştirilebilir. Bu iki kanal kullanılarak gerçekleştirilen EFT işlemlerinde farklı kesinti oranları bulunur. Mobil bankacılık sistemi kullanılarak gerçekleştirilen EFT işlemleri daha düşük kesinti oranlarına sahiptir. İşlem gerçekleştirebilmek için IBAN no ile EFT veya hesap numarası ile EFT işlemlerinden bir tanesi tercih edilerek gerçekleştirirler.

Hesap numarası ile gerçekleştirilecek olan EFT işlemleri kişi ad soyadı hesap numarası ile beraber banka adı ve bankanın şube numarası da girilmelidir. Bu bilgilere sahip olmayan kişiler sadece 26 karakterli IBAN numarasını kullanarak işlemlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirler. EFT işlemleri karşılığında bankalar müşterilerinden para talep edebilir ancak bazı bankalar müşterilerine özel olarak bu işlem için ücret talep etmeyebilir.

 

 

 

 

Yorum Yaz