Halkbank Esnaf Kefalet Kredileri – Halkbank Esnaf Kefalet Kredi Alma

Halkbank 2020 yılında benimsediği “Halk ister Halkbank yapar.” Sloganını her alanda benimsemeye çalışarak “Esnaf ve Sanatkarlara Destek Böyle Olur.” sloganı altında isteğinize göre düzenleyebileceğiniz hatta %0 faiz imkânı sunan krediler ile karşımıza çıkmaktadır.

Halkbank Esnaf Kefalet Kredisi Nedir?

Halkbank esnafın zor zamanlarına yanında olabilmek için 4 farklı model tasarladığı kredi profilini müşterileriyle buluşturdu. Kullanmak istediğiniz esnaf kredisi modeline göre;

  •       Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Kefaletiyle Kredi
  •       Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Kefaleti Olmadan Kredi
  •       %0 Faizli Esnaf Kredileri
  •       Esnaf Yatırım Kredilerinden birini seçebilirsiniz.

Seçeceğiniz model işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 225.000TL ye kadar, yeni işyeri ve taşıt alımına destek sağlamak için 500.000TL ye kadar destek alabilirsiniz.

Halkbank Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Kefaletiyle Kredi

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Kefaletiyle Kredi; bir Kooperatife ortak olmanız durumunda, Kimliğiniz, Esnaf Oda Kayıt Belgeniz, Esnaf Sicil Tasdiknameniz ve Vergi Levhasının Fotokopisi ile başvuru yapabileceğiniz kredidir. Kooperatife ortak olmaması durumunda, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu ve Kooperatifin Kuruluş Ana sözleşmesine göre bağlı olduğu bölgenin Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Kefaletiyle Kredi kooperatifine ortak olunması şartı aranmaktadır.

Aranan diğer şartlara bakacak olursak;

  •       Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Müdürlüğüne ve Esnaf ve Sanatkârlar Odasına kayıtlı,
  •       En az 3 aydır faaliyetini sürdüren,
  •       Faaliyet gösterdiği bölgedeki Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine ortak olan,
  •       Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip gerçek kişiler kredi başvurusu yapabilmektedir.

Kredi Kapsamında döner sermaye ihtiyaçlarının giderilebilmesi için aylık, 3 aylık ya da 6 aylık periyotlarda ödeme yapabileceğiniz, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifinin belirlediği risk grubuna göre 125.000 TL, 150.000TL, 175.000TL veya 225.000TL limitli kredi kullanabiliriz.

Halkbank Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Kefaleti Olmadan Kredi

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Kefaleti Olmadan Kredi için Halkbank Şubelerine Kimlik Belgeniz, Esnaf Oda Kayıt Belgesiniz, Esnaf Sicil Tasdiknameniz ve Vergi Levhası Fotokopiniz ile kredi başvurusu yapabiliriz.

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Kefaleti Olmadan Kredine başvuru yaparken aranan diğer şartlar;

  •       Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Müdürlüğüne ve Esnaf ve Sanatkârlar Odasına kayıtlı,
  •       En az 3 aylık faaliyetini sürdüren,
  •       Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi ortağı olmayan,
  •       Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip gerçek kişi olma şartı aranmaktadır.

Kredi kapsamında döner sermaye ihtiyaçlarının giderilebilmesi için aylık, 3 aylık ya da 6 aylık dönemlerde ödeme yapabileceğiniz, 60 aya kadar vade imkânı bulunan, işletmenin mali verilerinin incelenerek tutarın belirleneceği 100.000TL ile 225.000Tl arasında kredi kullanma olanağı sunar.

Halkbank Esnaf Yatırım Kredisi

Halkbank, Esnaf Yatırım Kredisi ile taşıt ve işyeri alımına ihtiyaç duyan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi kefaleti olsun ya da olmasın esnaf ve sanatkarları finanse etmeyi amaçlamıştır.

İşyeri Edinme Kredisi;

  •       Aylık veya 3 aylık periyotlarda ödeme seçenekleri ile 120 aya kadar vadeli,
  •       500.000TL’ye kadar limitli işyeri alımları için geçerli olan,

Taşıt Edinme Kredisi;

  •       Ticari faaliyet için kullanıma amaçlı (Otomobil, kamyonet, kamyon, midibüs, minibüs, otobüs),
  •       Aylık ve 3 aylık periyotlarda ödeme seçenekleri ile 84 aya kadar vadeli,
  •       Anahtar teslim fiyatı 500.000TL ye kadar olan taşıt ihtiyaçlarınız için başvuru yapabilirsiniz.

Kredi başvurusunu en yakın Halkbank Şubesine giderek gerçekleştirebilirsiniz.

Halkbank %0 faizli Esnaf Kredisi

Halkbank bazı özel durumlar ve meslekler için girişimci, esnaf ve sanatkarlara desteği daha da arttırmış durumdadır. Yeni iş yeri kuran kişiler, artık sayılı insanların yaptığı meslekler, genç girişimciler arkalarına Halkbank’ın desteğini alarak finansal konuda kendilerine daha rahat nefes alabilmektedir.

Halkbank Kaybolmaya Yüz Tutan Meslek Kollarında Faaliyet Gösteren İşletmelere Kredi

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 9’uncu maddesinde kabul edilen, el dokuma işleri, bakır işlemeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, Keçecilik, lüle ve Oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık ve benzeri olan geleneksel, kültürel değerlere sahip ve Maliye Bakanlığı tarafından Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi bulunan işletmeler için hazırlanmış kredidir. Kredi başvurusu için Halkbank Şubelerine başvuru yapılması gerekmektedir.

Halkbank Ustalık Belgesi Sahibi Olup Yeni İşyeri Kuran Girişimci Esnaf ve Sanatkâr Kredisi

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununca kredi başvuru tarihi baz alınarak en az 1 yıllık ustalık belgesi sahibi ve aynı zamanda işletmesinin kurulduğu tarihin son 1 yılı geçmemesi şartı aranarak kullandırılan kredidir. Kredi başvurusu için aranan diğer şart; kredi başvurusu yapan işletmenin herhangi bir hibe desteğinden faydalanmıyor olması gerekmektedir.

Halkbank Genç Girişimci Esnaf ve Sanatkarlara Kredi

Kredi kullanabilme imkanına sahip olabilmek için KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlamış ancak KOSGEB tarafından verilen faizsiz kredi yada hibe desteğinden faydalanmıyor olmak gerekmektedir. Kredi başvurusunun yapıldığı tarihte 30 yaşını geçmemiş girişimci kişiler faizsiz olarak 100.000TL ye kadar kredi kullanabilir.

halkbank esnaf kefalet kredileri halkbank esnaf kefalet kredi alma 1Devlet bankaları arasında esnaf ve sanatkarların bugüne kadar en çok yanında olan Halkbank 2020 yılında tüm bankaların kendilerini yenilemeleri ile beraber daha spesifik şartlar altında kullanılabilecek krediler ile esnafı rahatlatmıştır.

Diğer bankaların kredi kullanımları ile ilgili detayları öğrenmek için lütfen yorumlar kısmında belirtiniz.

Hoşçakalın…

 

 

Yorumlar

  1. Basri güler Nisan 29, 2021
    • Mustafa Eser Nisan 29, 2021

Yorum Yaz