İş Bankası EFT Ücretleri

Elektronik fon transferi olarak bilinen EFT ülkemizde ilk defa 1992 yılında merkez Bankası tarafından devreye alınarak kullanıma başlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti merkez Bankası tarafından elektronik ortamda kontrol edilerek kişi ve kurumların kullanımına sunulmuştur.  Temelde iki farklı banka arasında TL cinsinden para transferlerinin gerçekleştirilmesidir.

Hafta içi 8.30-17.30 arasında gerçekleştirilmesi mümkün olan bu sistem Türkiye Cumhuriyeti merkez Bankası sorumluluğunda yürütülür. Bu sayede kişi ve kurumlar bu imkândan faydalanarak bankacılık sistemini kullanarak farklı alanlarda onlarca işlemi kolaylıkla gerçekleştirebilirler.

EFT İçin Gerekli İşlemleri

EFT işlemi gerçekleştirmek için 4 unsura ihtiyaç vardır. Bunlar gönderen ve alıcı isim bilgileri ile banka hesap numaraları sisteme doğru olarak kaydedilmek zorundadır. Gerekli bilgiler doğru girildikten sonra ilgili banka tarafından para transfer işleminiz onay aşamasına alınır.

İş Bankası hesabınızdan mevcut olan bakiyenin transfer işlemi için gerekli olup olmadığını kontrol eder. Transfer için gerekli para miktarının varlığı sistem tarafından onay verilmesini sağlayacaktır. Yeterli bakiye sahip olmayan hesaplarınızdaki EFT işlemleri gerçekleştirilemez ve bekleme kuyruğunu alınır.

EFT Ücretleri Nasıl Belirlenir

EFT işlemi gerçekleştirmek için iş Bankası tarafından farklı şekillerde olarak sunulmuştur. EFT işlemini gerçekleştirilmesi yöntemi göz önünde bulundurularak İş Bankası tarafından işlem ücretleri ayrıntılı olarak belirlenmiştir. Bu yöntemlere göre  belirli para aralıkları göz önünde bulundurularak işlem ücretleri tahsil edilir. İşlem gerçekleştirecek olan kişiler kendileri için kolay ve hızlı olan işlemi tercih edebilir ve para transferini gerçekleştirebilirler.

Bu ücretler şube, çağrı merkezi, sesli yanıt sistemi kullanılarak, internet şube ve mobil bankacılık, ATM aracılığı ile, fonların anlık ve sürekli transferi kanallarından birinin tercih edilmesi işlem ücretlerinin değişmesine neden olacaktır. Ayrıca uluslararası fon transferi olarak bilinen swift kanallarından birini tercih edilmesi işlem ücretlerinin belirlenmesinde önemli rol oynar.

İş Bankası İşlem Ücretleri

iscep paycell para yukleme 2Türkiye’nin bireysel ve ticari bankacılık alanında en büyük özel Bankası konumunda bulunan ve 1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş olan iş Bankası Cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankasıdır. Merkezi İstanbul’da bulunan İş Bankası’nın 2019 yılı itibariyle 470 milyar Türk lirası aktif büyüklüğe sahiptir.

İş Bankası EFT ücretleri şube çağrı merkezi veya sesli yanıt sistemi kullanılarak gerçekleştirildiği takdirde 0 ile bin TL arasındaki transfer ücretleri için 5. 73 TL, 1000 TL ile 50 bin TL arasında olan EFT ücretleri için 11.46 TL 50.000 TL üzeri EFT işlemleri için 114.60 TL işlem ücreti alınır..

EFT Ücretlerinde Fiyatlar Şu Şekildedir

Bu işlem ücretleri düzenli EFT talimatı kapsamında gerçekleştirildiği takdirde belli indirim oranlarına göre işlemler gerçekleştirilir. İnternet şube veya mobil bankacılık kanalı kullanılarak gerçekleştirilen 1.000 TL’ye kadar olan çiftler için 1.14 TL, 1000 TL ile 50.000 TL arası alınır.

EFT ücretleri için 2.29 TL, 50.000 TL ve üzeri EFT ücretleri için 28,65 TL, ATM kanalı kullanılarak 1.000 TL’ye kadar olan EFT işlemleri için 2.29tl, 1000 TL ile 50000 TL arasındaki işlemler için 5.73tl alınması söz konusudur. 50.000 TL den daha yüksek transfer ücretleri için 57.30tl, fonların anlık ve sürekli transferi kanalı kullanılarak hafta içi gerçekleştirilen tüm Eftler için 1.14 TL işlem ücreti alınır.

Yorumlar

  1. Melik cinkıl Aralık 17, 2021
    • Mustafa Eser Ocak 11, 2022

Yorum Yaz