Vakıfbank Bursluluk Kartı Nedir?

Millî Eğitim Bakanlığı 5. Ve 12. Sınıflar arasında düzenlediği Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavında başarılı olan öğrencilere karşılıksız burs imkânı sunmaktadır. Programın amacı, maddi durumu iyi olmayan ve bunu belgelerle ispat edilebilen başarılı öğrencileri kazanabilmek, paranın, tahsil konusunda hayatlarına bir engel çıkarmasını önlemektir.

Programdan Meslekî Açık Öğretim Lise öğrencileri, Açık Öğretim İmam Hatip Lise öğrencileri, Açık Öğretim Lise öğrencileri ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri bursluluktan yararlanamayacaklardır.

Yukarıda yazılı okulda okuyan öğrencilerin yanı sıra, taksirli suçlar türü dışında işlediği suçtan dolayı daha önce hüküm giymiş öğrencilerin de burstan yararlanma hakları bulunmamaktadır.

Sınava başvurular; www.meb.gov.tr ve www.e-okul.meb.gov.tr adresleri üzerinde yapılır.

Millî Eğitim Bakanlığı sınavda bursu kazanan öğrencilerin paralarının hesaplarına yatırılabilmesi için Vakıfbank ortalığı ile bir kart geliştirmiştir.

Üstünde, MEB Sosyal Destek Kartı ibaresi bulunan Vakıfbank Bursluluk Kartı, aynı zamanda pansiyonlara giriş için kullanılabilmektedir.

vakifbank bursluluk karti nedirMEB Sosyal Destek Kartı, üstünde Millî Eğitim Bakanlığı logosu bulunan mavi beyaz renk bir karttır.

Kart çipli olma özelliğini taşısa da standart kartların arkasındaki 3 haneli CVV kodu bulunmaması sebebiyle internet alışverişi imkânı bulunmamaktadır. İnternet alışverişleri sırasında CVV kodu girme zorunluluğu vardır.

MEB Sosyal Destek Kartı, hesap kartı çalışma prensibi baz alınmıştır ve sadece hesaptaki parayı kullanma şansı verir. Kartta para bulunmaması durumunda, herhangi bir işlevi olmamaktadır.

Kartın şifresi, kurye ile kartın gönderildiği zarfın içinde bulunmamakta ve istenildiği takdirde Vakıfbank bankamatikleri üzerinden şifre değişim işlemi yapılmaktadır.

Sınava başvuru internet üzerinden online olarak yapılmaktadır ancak istenilen belgeler veli tarafından öğrenim görülen okulun müdürüne teslim edilmesi gerekmektedir.

Öğrencinin velisi, “Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösterir Beyanname” ve ekleri ile okul müdürlüğüne başvuru yaparak başvurunun tamamlanmasını sağlar.

MEB Bursluluk Sınavı için incelenen belgeler;

  • Ailenin yıllık kazancını gösterir belge (son 12 aya ait beyan esaslı),
  • Çalışan eş varsa gelirini gösterir belge,
  • Velinin ve eşinin bakmakla yükümlü olduğu kişilerin listesi (T.C. Kimlik Numaraları ile beraber),
  • Velinin ve eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babasının tedavi masraflarının beyannamesi.

Yorum Yaz